Paid-by- harbyjay.com

Kabin Memuru Mülakat Soruları (2023 Güncel)

Yorum Gönder

kabin memuru mülakat soruları
Havacılığın en önemli ve kritik görevini üstlenen kabin memurları, zorlu bir işe alım aşamasından geçmektedirler. Eğer kabin memuru olmak istiyorsanız, bu yazının devamında bahsedeceğim tüm bilgiler mutlaka işinize yarayacak önemli detaylardır.

Bu yazıyı hazırlarken sizlere çeşitli konular hakkında da bilgiler vermek istiyorum. Dolayısıyla devam niteliğinde ilerleyen süreçte başka yazıları da sitemde paylaşmaya devam edebilirim.

Kabin Memuru nedir?

Bir uçuşta ortalama 50 kişi için 1 adet kabin memuru (host/hostes) bulunmaktadır. Kabin memurlarının uçuş başlamadan önce ve uçuş esnasında devam eden sorumlulukları bulunmaktadır. Uçağa binmeden önce tüm mürettebat belirlenen noktada toplanır ve kabin amirinin talimatları ile birlikte her bir kabin memuru belirlenen pozisyona atanır.

Kabin Memuru ne iş yapar?

Kabin memurları çok sıkı bir eğitimden geçmektedir. Kabin memurları uçak içerisinde önemli kritik görevlere sahiptir. Uçağa gelen yolcuları selamlamak ile başlayan sefer daha sonrasında güvenlik uyarılarının yapılması ile devam eder. Uçak havalandıktan sonra görevliler yiyecek ve içecekleri hazırlamaya başlar ve servise başlarlar. Ek olarak, kabin memurları tüm yolcuların güvenlik kurallarına uyduklarından emin olmalı ve ortaya çıkan acil durumlarla ilgilenmelidirler.

Kabin memurları öfkeli yolcular ile de başa çıkma konusunda yetenekli olmalıdır. Yani bir kabin memuru her zaman güler yüzlü ve nazik olmalıdır. Karşılaşacağı zorluklara çözümler üretebilmelidir. Baskı altında soğukkanlılığını koruyabilmek kabin memurluğu pozisyonu için çok önemlidir.

Bir kabin memuru çoğu zaman yolcular için garson olarak görülse bile, sahip oldukları önemli görevleri bulunmaktadır.

Kabin Memuru mülakat süreci

Kabin memuru olmak istiyorsanız çeşitli testlerden geçmeniz gerekmektedir. Bu aşamalar girmek istediğiniz firmaya göre farklılık gösterse bile genel olarak sıralama şu şekilde ilerlemektedir.
  • İngilizce yazılı/test sınav
  • İngilizce mülakat ve kurul mülakatı
  • Psikolojik mülakat
  • Sağlık kontrolü
  • İş teklifi
  • Eğitim

İngilizce yazılı sınav

Bu aşamada İngilizce bilginiz ölçülmektedir. Genel olarak YDS tarzı sorular ile karşı karşıya kalırsınız. İyi bir İngilizce bilgisine sahip olmak diğer adayların önüne geçmeniz için ilk aşamadır. Bu tarz sınavlarda tahminimize göre belirli bir çan belirlenir ve belirlenen puanın üzerinde yer alan kişiler bir sonraki aşama olan İngilizce Mülakat ve Kurul Mülakatına davet edilirler.

İngilizce mülakat

İngilizce mülakatında size özgeçmişiniz ile alakalı sorular sorulabilir. Ya da gündelik hayattan çeşitli sorular ile karşılaşabilirsiniz. Bu noktada önemli olan soruları anlayabilmek ve cevapsız bırakmamak.

Sağlık kontrolü

Bu aşamada adaydan SHGM (sivil havacılık genel müdürlüğü) 'nün ve Uluslararası Sivil Havacılık'ın belirlemiş olduğu Kabin Memurluğu sağlık koşullarının sağlanması beklenmektedir. Aynı zamanda firmalar boy ve kilo orantısının olmasını istemektedir. Boy kilo endeksi için çeşitli siteler bulunmaktadır. Bu tarz sitelerden hesap yaparak fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu aşamada dövme ve yara izi kontrolü de yapılmaktadır.

Mülakatta sorulabilecek sorular

Daha önceki iş tecrübenizden yola çıkarak neden kabin memurluğu istediğiniz sorulabilir.
Bu noktada doğru bilgiler paylaşmak çok önemli. Yanlış bilgiler içeren özgeçmişiniz mülakat esnasında sizin için problem olacaktır. Her mülakatta olduğu gibi kendinizden bahsetmeniz istenecektir. Acil durumları nasıl yönetebilirsiniz bunu görmek isteyeceklerdir. Bir problem oluşturup bunu çözmeniz için sizden öneri bekleyebilirler.
Bu yazımda kabin memuru adaylarına faydalı olabilmek için sizlerin çok sorduğu sorulardan yola çıkarak bir içerik oluşturdum. Eğer sizin de aklınıza gelen bir soru varsa aşağıdan yorum gönderebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Gönder