Paid-by- harbyjay.com

Uçak Bakım Teknisyeni Mülakat Soruları

Yorum Gönder

Uçak gövde motor bakımı ve uçak elektrik elektronik bölümü lisans mezunları ile önlisans mezunlarını ilgilendiren önemli bir konuya değinmek istiyorum. Bu bölümlerin mezunları genellikle büyük havacılık firmalarına başvurularda bulunuyor ve çeşitli değerlendirme süreçlerinden geçiyor. Türkçe ve İngilizce olarak yapılan bu mülakatlarda başarılı olmak için püf noktalardan bahsedeceğim bu yazının yeni mezun olan gençlere büyük bir yardımı dokunacağını düşünüyorum.

Havacılık endüstrisinde önemli bir rol oynayan uçak bakım teknisyeni adayları mülakat aşamasında sözlü ve pratik bilgi birikimini gösterme fırsatı bulmaktadır. Ancak bu mülakatlarda başarılı olabilmek için doğru hazırlık ve pratik anlamda temel bilgi birikimi gerekmektedir.

Başvuruda bulunacağınız havacılık firmasının izlediği yöntemlere göre değişkenlik gösterebilen mülakat süreçleri bazı firmalar için 5-6 ay kadar sürebilirken bazı firmalar için ihtiyaca bağlı olarak daha hızlı sonuçlanabileceğinin bilgisini verelim.

Mülakata girmeden önce elinizde bir dil belgesi olması sizi diğer adaylardan öne geçiren bir etken olabilir. Bu yüzden YDS veya TOEFL gibi bilinirliği olan sınavlarda kendinizi ispat etmelisiniz.

Özgeçmiş

Her mülakat sürecinde olduğu gibi uçak bakım teknisyeni mülakatlarında da özgeçmişiniz üzerinden gelecek sorulara hazırlıklı olmanızı öneririm. Daha önce bir iş deneyiminiz varsa, bu tecrübeleriniz üzerinden sizlere yöneltilebilecek en basit sorulardan bir tanesi "neden o işten ayrıldın?" olacaktır. Yeni mezunsanız bu durumda sizlere hobilerinizden ve kendinizden kısaca bahsetmeniz istenebilir.

Sözlü İngilizce bilgisi

Daha önce yabancı dilinizi kullanarak yapmış olduğunuz bir iş tecrübeniz varsa sizden İngilizce konuşmanız beklenebilir. Sizlere aklınıza gelebilecek herhangi bir şey hakkında sorular sorabilir ve İngilizce olarak yanıt vermeniz beklenebilir. Genellikle önceki işiniz hakkında bahsetmeniz istenebilir. Mülakatın bir rutini olan daha önce hazırlanmış olan metinlerden bazılarını Türkçe diline çevirmeniz beklenebilir. Bu bağlamda sizden İngilizce konuşmanız istenmişse sakin bir şekilde tüm sorulara verebildiğiniz şekilde cevap vermek. Önemli olan karşı tarafın dediğini anlamak ve anladığınızı göstermek için basit bile olsa cevap verebilmek.

Teknik bilgi

Üniversite eğitiminde mutlaka teknik anlamda bir bilgi birikiminiz olduğunu düşünüyorum. Bu noktada sizlere teknik olarak çeşitli sorular mutlaka sorulacaktır. Mülakata girmeden önce en azından herhangi bir uçağın nasıl uçtuğunu kendi kendinize değerlendirin. Eğer bir uçağın teknik olarak nasıl uçtuğunu biliyorsanız ve anlatabiliyorsanız sorulacak temel sorulara cevap verebileceğinizi düşünüyorum. Bu soruyu kendiniz genişleterek cevaplamaya devam edebilirsiniz. Örneğin uçağın kanadında bulunana yapılar. Hatta bu konu hakkında bir yazımda mevcut. Slat ve flap sistemleri hakkında bilginiz var mı? Temel bir turboprop motor hakkında ne kadar bilginiz var? Uçağın motoru nasıl çalışır? Uçak yakıtları hakkında bilginiz var mı? Dünyanın en güçlü motoru nedir? Bu sorular genişletilebileceği gibi size çok fazla teknik detay gerektiren sorularda sorulabilir.

Son olarak mülakatlarda hepinize başarılar diliyorum. Kendiniz olduktan sonra başarılı olacağınıza inanıyorum!

Benzer Yazılar

Yorum Gönder